7 metode eficiente pentru a-ti dezvolta personalitatea

Salutare barbati

Barbat cu personalitate

Astazi vreau sa abordam un subiect foarte important in dezvoltarea personala a barbatului. Anume, dezvoltarea personalitatii lui. A fi barbat, nu presupune doar incredere in sine si a fi descurcaret in problemele de zi cu zi, ci mai contine si o componenta foarte importanta, personalitatea ta.

Cum te percep oamenii ca si persoana, ca si om? Ce senzatii provoci atunci cand apari intre ei? Care e primul lucru care le vine in minte cand aud de tine? Ce dispozitie provoci oamenilor in general?

Iti voi da in continuare cateva sfaturi care le-am folosit si continui sa le folosesc pentru a-mi dezvolta o personalitate cat mai autentica atractiva fata de ceilalti oameni :

1. Fa-ti cativa prieteni interesanti

Dupa cum o spun mereu si incerc sa le inspir oamenilor lucrul in echipa. Fara sustinere din partea anturajului iti este de 100 de ori mai greu sa te dezvolti. Chiar si in cazul dezvoltarii unei personalitati atractive , sa ai vreo 3-4 prieteni care mereu au cate ceva interesant de povestit si pe care mereu cand ii suni sunt in mijlocul unei activitati „interesante” te binedispune instant si fara sa vrei incepi sa imprumuti din comportamentele lor.

Poti sa faci urmatoarea smecherie : Spune o poveste auzita de la acesti prieteni cuiva care nu are legatura cu vreunul din ei, dar la persoana a I a, ca si cum ai trait-o tu. E ok, pentru practica se accepta si nu te va penaliza nimeni ca spui vreo minciuna. De fapt tu spui aceeasi poveste, dar pentru a creste suspansul si reactile interlocutorilor o treci la persoana I-a.

2. Dezvolta-ti abilitatile de promoter

Sa nu crezi ca trebuie sa ajungi un promoter de evenimente. Aparent nu are nici o legatura cu personalitaea, dar dintre toti prietenii mei cu personalitati unice si atragatoare, majoritatea stiu sa se promoveze pe ei si implicit si evenimentele la care participa. Daca stai sa iti amintesti bine, mai toate excursiile , petrecerile, revelioanele , iesirile in anumite localuri au venit ca o sugestie din partea unor astfel de oameni.

Spune-mi cat de mult ti-a crescut interesul pentru un eveniment atunci cand un prieten ti-a spus inainte : „Auzi, am auzit de ceva (…..) super misto, e pacat sa nu vii si tu…etc..”

Data viitoare ia tu initiativa si propune un eveniment unde sa ii scoti pe prietenii tai iar inainte de asta, mai spune-le si cateva lucruri inedite despre acel aveniment. Este o piesa de teatru, un concert, un club decorat in mod unic, o expozitie mai altfel, orice care sa le scoata in evidenta si sa le deosebeasca de restul evenimentelor.

Pe langa promovari de iesiri si evenimente, fa acelasi lucru atunci cand povestesti despre tine. Nu uita sa adaugi si trasaturile tale unice si o poveste despre fiecare in parte. Dupa ce sta un om de vorba cu tine si apoi va mai intalniti , el are deja o imagine destul de cuprinzatoare a personalitatii tale.

3. Barbatul renascentist

In ziua de azi un barbat cu o personalitate atractiva stie cat mai multe lucruri din cat mai multe domenii. In felul asta poti comunica cu o varietate de oameni diferiti, nu ti se va mai parea un pas mult prea mare sa discuti cu un artist plastic cand tu de fapt lucrezi toata ziua ca si programator. Decat sa pierzi vremea uitandu-te la stiri, care oricum toate sunt negative si le poti afla si de la prieteni, mai bine te uiti la cat mai multe documentare si cat mai multe comedii.

Sunt mult prea multe carti pe lumea asta ca sa ai timp sa le citesti pe toate. Daca mergi des cu masina si ai si un mp3 player cu atat mai bine. Pune-ti mereu o carte de care esti tu interesat sa se auda pe fundal. Cred ca numai in ultima luna am ascultat vreo 3 carti in acest fel.

4. Acum ca stii si multe lucruri ,

invata sa le si povestesti.

In special cand ai o audienta de mai mult de 2 persoane exerseaza tehnicile de a spune o poveste (limbaj hipnotic, transpune emotiile in cuvinte, fa pauze pentru a creste suspansul, calatoria eroului…etc..).

5. Apreciaza oamenii cu personalitati atractive.

Dezvolta-ti un simt al perceptiei cand cunosti pe cineva cu o personalitate autentica. Cand cineva are ceva interesant de spus, apreciaza-l , sustine-l si da-i voie sa vorbeasca, nu incerca sa-l opresti crezand ca stii tu ceva mai interesant.

Daca incepi sa citesti din biografiile oamenilor care si-au trait viata din plin, vei observa ca majoritaea au cateva trasaturi unice pe care le-ai putea recunoaste dintr-o 100. Iata cateva biografii care merita citite : Steve Jobs, Richard Branson, Hugh Hefner, Muhammad Ali si multi altii.

6. Plimba-te mai mult!

Nu neaparat prin parc, desi o plimbare in parc 30 minute pe zi poate face minuni pentru starea ta mentala. Dar vreau sa vizitezi cat mai multe locuri, atat in tara cat si in afara tarii. De fiecare data cand ma intorc dintr-o excursie in afara tarii parca mi se deschid noi orizonturi si vin cu o sumedenie de povesti interesante pentru prietenii mei.

Ati obervat ca oamenii care nu fac excursii prea multe si prefera sa merga mai mult in locuri deja familiare sunt ceva mai inchisi la minte, nu prea accepta asa usor idei noi, nu prea le place sa socializeze cu straini, mereu ii judeca pe ceilalti in contextul „NOI versus EI„, si in general sunt mai putin flexibili in comportament. Odata ce esti deschis asupra faptului ca exista o gramada de alte culturi si civilizatii, vei incepe sa fii mult mai deschis catre obiceiurile lor si modul lor de viata si eventual sa-ti imbogatesti si tu personalitatea cu ceea ce iti place la ei.

7. Scapa de plictiseala.

Se zice ca oamenii prosti si oamenii iluminati nu se plictisesc niciodata. Asa ca plictiseala ramane intre cele doua extreme unde se afla marea majoritate a oamenilor mediocrii.

Plictiseala este o notiune pe care doar cei ce se plictisesc o au in vedere. Ati observat cum copiii mici nu se plictisesc niciodata? Oricand gasesc ceva de facut, de explorat, de cercetat. Decat sa te chinui sa fii perfect in toate lucrurile pe care le faci si le spui, incearca mai bine sa fii curios asupra lor. In felul asta niciodata nu vei duce lipsa de subiecte de conversatie.

Cam atat din partea mea, mai departe pentru cei ce vor sa ia in serios aceasta dezvoltare a personalitatii, va recomand cartea lui Pera „Personalitate alfa” .

Pe curand

 

[thrive_leads id=’6217′]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *